Olijfolie maakt je pastasalade gezond! Dat is inmiddels een bekend gegeven. Het gebruik van olijfolie in een (pasta)salade is tegenwoordig een probaat middel in de strijd tegen cholesterol.
Toch kun je veel méér met een goede olijfolie. Bakken en braden met olijfolie bijvoorbeeld, is in Nederland nog lang niet zo ingebakken als bijvoorbeeld in de mediterrane keuken. Je kunt olijfolie natuurlijk gebruiken in een sla dressing maar weinig mensen weten dat je er ook heel goed in kunt bakken en braden.
Het grote voordeel van olijfolie is dat er veel onverzadigde vetten in zitten die goed zijn voor je gezondheid, in tegenstelling tot de dierlijke verzadigde vetten die vaak in boter zitten.
Daarnaast kan je olijfolie tot een hogere temperatuur verhitten dan boter waardoor je vlees mooi dicht schroeit, zodat de smaak behouden blijft. Naast bakken en braden is olijfolie natuurlijk uitermate geschikt als basis voor een gezonde dressing in pasta’s en salades.
Spaanse olijven
Het vernieuwde assortiment olijven van Carbonell bestaat uit onder andere zwarte olijven zonder pit, groene olijven zonder pit en groene olijven met paprika. En ook maken olijven met citroen en de gemarineerde varianten, zoals de nieuwe groene pitloze olijven in Gazpacha marinade deel uit van het assortiment. Alle olijven zijn gerijpt onder de Spaanse zon, met de hand geplukt en bevatten nu tot 50% minder zout. De vertrouwde zwarte olijven worden volgens authentiek procedé gerijpt. De olijven krijgen hierdoor een unieke intense smaak. In Spanje worden ze ook wel de ‘Parels van de Guadalquivir’ genoemd, naar de rivier die van Córdoba naar Sevilla stroomt.
Carbonell’s groene olijven zijn Spaanse olijven van eerste klasse met een zachte milde smaak en worden geoogst in de omgeving van Sevilla. Zowel de zwarte als de groene olijven zijn ook gesneden verkrijgbaar. Een andere combinatie in het assortiment betreft de groene olijven gevuld met paprika. Na het plukken worden de olijven met zorg ontpit en één voor één met de hand gevuld met echte stukjes paprika.