Breng de gezelligheid van een kerstmarkt naar het bedrijf

Het bezoeken van een kerstmarkt is een geliefde traditie tijdens de feestdagen. De sfeer van gezelligheid, knusse kraampjes en heerlijke lekkernijen maakt het een onvergetelijke ervaring. Maar wat als u dit jaar de kerstmarkt naar uw eigen bedrijf kunt brengen? Het creëren van een interne kerstmarkt is een geweldige manier om uw werknemers te verrassen en de feestvreugde te vergroten. In dit artikel delen wij enkele tips en ideeën om uw eigen kerstmarkt te organiseren.

Breng de gezelligheid van een kerstmarkt naar het bedrijf

Locatie en opstelling

Kies een geschikte locatie binnen uw bedrijf om de kerstmarkt op te zetten. Dit kan een ruime vergaderzaal, een atrium of zelfs de kantine zijn. Zorg voor een goede opstelling van de kraampjes, zodat er voldoende ruimte is voor bezoekers om rond te lopen en te genieten van alles wat de markt te bieden heeft.

Creëer een variëteit aan kraampjes om een echte kerstmarktsfeer te creëren. Denk aan kraampjes met handgemaakte cadeaus, kerstdecoraties, ambachtelijke lekkernijen, warme dranken zoals glühwein en warme chocolademelk, en zelfs een kraampje waar werknemers hun eigen kerstkaarten kunnen maken. Zorg ervoor dat elk kraampje uniek is en iets speciaals biedt. Wil je hulp bij het organiseren van een kerstmarkt? Dan kun je online diverse mogelijkheden vinden die jouw meehelpen met het creëren van een unieke ervaring. 

Entertainment

Voeg wat entertainment toe aan uw kerstmarkt om het nog aantrekkelijker te maken. Denk aan live muziekoptredens, een kerstkoren, of zelfs een optreden van een lokale artiest. Deze toevoegingen zorgen voor een extra feestelijke sfeer en zullen uw werknemers zeker verrassen en vermaken.

Je kunt ook een speciale knutselhoek inrichten waar werknemers hun eigen kerstdecoraties kunnen maken. Bied verschillende materialen aan, zoals kerstballen, linten, glitters en lijm. Dit stelt uw werknemers in staat om hun creativiteit te uiten en hun eigen unieke kerstversieringen te maken. Het is een leuke vorm van teambuilding en erachter komen hoe jouw collega’s denken over kerst. 

Voeg wat competitie toe aan uw kerstmarkt door wedstrijden en prijzen aan te bieden. Organiseer bijvoorbeeld een kerstbakwedstrijd waar werknemers hun zelfgemaakte lekkernijen kunnen presenteren. Laat collega's stemmen op hun favoriete creaties en beloon de winnaars met leuke prijzen, zoals cadeaubonnen of kerstpakketten.

Eten en drinken    

Een kerstmarkt is niet compleet zonder heerlijk eten en drinken. Zorg voor een kraampje met traditionele lekkernijen zoals oliebollen, wafels, hartige snacks en kerstkoekjes. Vergeet niet om ook aan de vegetarische en veganistische opties te denken, zodat iedereen kan genieten van het culinaire aanbod.

Het leuke is voornamelijk als er klanten over de vloer komen, dat zij ook een beetje kunnen genieten van de georganiseerde kerstmarkt. Door bepaalde hapjes of drankjes te schenken die verbonden is aan het thema kerst. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens