Zo ontdek je je eigen kledingstijl 

Tegenwoordig zijn er veel verschillende kledingstijlen. Denk hierbij aan de Scandinavische stijl, bohemian, urban of casual. Er zijn er natuurlijk nog veel meer en dit kan soms overweldigend zijn. Heb je allemaal kleding in je kast die je niet draagt, omdat het iemand anders super leuk stond? Of omdat je het nergens mee kan combineren? Je bent niet de enige, veel mensen hebben een overvolle kledingkast en hebben niks om aan te doen. Dit komt omdat je jouw stijl nog niet gevonden hebt. Lees alles over het vinden van jouw persoonlijke stijl. 

Zo ontdek je je eigen kledingstijl

De verschillende stijlen 

Het is handig om eerst te weten wat voor soort stijlen er zijn. Zo kun je al kijken welke stijl jou het meest aanspreekt en past bij je lifestyle. En kun je gerichter zoeken naar kleren die je leuk vindt. 

1. Classy / casual
De classy look is een tijdloze stijl. Deze stijl gaat niet mee in de trends en heeft vaak hetzelfde kleurenpalet. De kleuren die je veel terugziet in een classy look zijn aardetinten en zachte pasteltinten. Met de kleur zwart kun je ook nooit fout gaan bij de classy look. Een andere benaming voor de stijl is office chique. Je gaat vooral voor blazers en pantalon broeken of straight leg jeans met een classy top. 

2. Streetstyle 
Deze stijl is gebaseerd op de straatcultuur uit de jaren negentig in de Verenigde Staten. De looks zijn gedurfd, vaak met veel kleur en aparte combinaties. De stijl neigt naar de hiphop stijl. Kledingstukken die je echt niet mag missen als je voor deze look gaat zijn: baggy jeans, oversized t-shirts en bomberjacks. De stijl is stoer met sportieve elementen. 

3. Scandinavische stijl
Ook wel de scandi stijl genoemd. Deze stijl is afkomstig uit de Scandinavische landen zoals Zweden en Noorwegen. De focus wordt vooral gelegd op minimalisme en nonchalante outfits. De kleuren zijn vooral neutrale tinten en aardetinten. Pasteltinten komen ook veel voor zoals lila, babyblauw, mintgroen en zachtgeel. De scandi items zijn tijdloos. 

4. Bohemian 
Deze stijl heeft veel kleur zoals felroze, turquoise en paars. Dit wordt vaak gecombineerd met pastel- en aardetinten. Het is een vrolijke stijl met luchtige stoffen en romantische accessoires. De stijl is vooral populair tijdens de zomer vanwege de heerlijke stoffen.  

5. Stoere kledingstijl 
De stoere stijl is vaak een beetje edgy. Bij stoer wordt er meteen gedacht aan zwart. Maar je kan ook kleur combineren met een stoere stijl. Denk bijvoorbeeld aan een rode jumpsuit. De materialen die je gebruikt in je outfit maken ook een groot verschil. Zo is leer een stof die je echt in je kast moet hebben als je voor deze stijl gaat. 

Het ontdekken van een eigen kledingstijl is een belangrijke stap in de persoonlijke ontwikkeling van elk kind, een avontuur dat hen helpt hun individualiteit en uniekheid te uiten. Een bezoek aan de kinderkleding winkel kan dit avontuur ondersteunen, waar ze uit een breed scala aan stijlen, kleuren en designs kunnen kiezen die bij hun persoonlijkheid passen. Het biedt kinderen niet alleen de vrijheid om te experimenteren met verschillende stijlen, maar moedigt hen ook aan om zelfvertrouwen te ontwikkelen in hoe ze zichzelf aan de wereld presenteren.

Doe inspiratie op en maak een moodboard

Naast de vijf verschillende stijlen zijn er ook nog andere stijlen. Ga inspiratie opdoen over stijlen die je aanspreken. Via Pinterest kun je snel en gemakkelijk veel voorbeelden vinden van verschillende stijlen. Je kan beginnen met het zoeken naar stijlen van celebrities die je leuk vindt. Of zoek naar kledingstijlen. Het fijne aan Pinterest is dat je vergelijkbare foto’s te zien krijgt als je een afbeelding leuk vindt. 
Als je iets van de outfit leuk vindt op een foto, ook al is het alleen het t-shirt of de hele outfit, pin deze dan op een bord. Na een uurtje kun je naar dit bord gaan. Bekijk wat voor items je het meeste hebt gepind. Is het een lange rok of een misschien een blauwe trui? Maak een lijstje van de items of outfits die je het meeste tegenkomt. Dit zijn de items die je leuk vindt en dus jouw stijl zijn. 
Misschien kun je jouw stijl categorieën onder een bepaalde stijl, maar misschien ook niet en heb je een eigen unieke stijl. Je hebt nu een gepersonaliseerd moodboard met je eigen stijl. 

Ga door je kledingkast

Nu je een moodboard hebt met je eigen stijl kun je door je kledingkast gaan. Welke items matchen met mijn moodboard? Waar word ik echt blij van? Welke items vallen echt buiten mijn moodboard? Ga bij elk item in je kledingkast na of je het nog draagt en of het bij jou en jouw stijl past. Als je je kledingkast hebt opgeruimd, kun je kijken naar de items van je moodboard die je mist in je kast.

Je kledingkast aanvullen

Nu je weet welke items je mist, kun je deze aanschaffen. Wordt niet te enthousiast met het aanschaffen van nieuwe kleding. Dadelijk koop je te veel en heb  je dingen in je kast die toch niet bij je stijl passen. Wees dus heel kritisch in wat je koopt. Maak een lijstje van de dingen die je echt nodig hebt. Zo kun je gefocust door de winkel lopen. 

Met deze tips kun je jouw eigen stijl vinden en tegelijkertijd je kast opruimen. Door het uitzoeken en opruimen van je kast, kom je nog kleding tegen waarvan je was vergeten dat je het had. Je kan nu met een frisse blik naar je kledingkast kijken en je eigen kledingstijl toevoegen. Veel plezier met het aanschaffen van je nieuwe kleding. 
 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens