De leukste winkelsteden in Nederland 

Online shoppen is nu helemaal een ding, maar een dagje shoppen is toch anders. Door de gezellige winkelstraten struinen en allemaal boetiekjes ontdekken. In de middag bij een lokaal restaurantje eten en aan het einde van de dag met je handen vol tassen naar huis. Het geeft je een heel ander gevoel dan online je winkelmandje te vullen en met één klik op de knop heb je het besteld. We hebben de vijf leukste winkelsteden op een rijtje gezet om je shopping lifestyle een boost te geven.

De leukste winkelsteden in Nederland

Den Bosch 

We beginnen met een Brabantse stad. Naast de heerlijke Bossche bol, heeft Den Bosch nog meer te bieden. De stad is rijk aan allerlei soorten boetiekjes. Naast leuke boetiekjes kun je er ook veel unieke modewinkels vinden en conceptstores. De stad is rijk aan lokale winkels, maar je kunt hier ook veel grote winkelketens vinden. Voor iedereen wat wils. Ben je moe van al het shoppen? Dan kun je bij een van de vele terrasjes een verfrissend drankje scoren.  

Maastricht 

Helemaal in het zuiden ligt de prachtige stad Maastricht. De stad heeft een heel eigen vibe en zuidelijke lifestyle. Je kan er unieke winkels en boetiekjes vinden. Maastricht heeft maar liefst vier winkelgebieden: het centrum, het Jekerkwartier, Stokstraatkwartier en Wyck. Elk winkelgebied is uniek op een eigen manier. De grote winkelketens zijn vooral in het centrum gelegen. Als je op zoek bent naar boetiekjes moet je in de buurt Wyck zijn. Als je zin hebt in iets lekkers kun je terecht op het Onze Lieve Vrouwe plein of op het Vrijthof. Hier kun je goed bijkomen van de hele dag winkelen. 

Haarlem 

Van het zuiden gaan we naar een stad in het noorden. De stad staat bekend om de beroemde ‘Gouden Straatjes’. Deze zeven starten vormen het centrum van Haarlem. Je vindt hier naast de bekende winkelketens ook leuke boetiekjes. De stad is al drie keer uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland. Zeker een stad die je niet mag overslaan als je van shoppen houdt. 

Utrecht

Utrecht is als stad van alles voorzien. Bij het station vind je het nieuwe winkelcentrum Hoog Catharijne. Hier vind je alle grote winkelketens. Perfect als je alle winkels dicht bij elkaar wilt hebben. De binnenstad heeft ook veel te bieden. Het staat vol met prachtige gebouwen en knusse steegjes. In het centrum vind je alle leuke boetiekjes. Na een lange dag kun je tot rust komen op de terrasjes aan het water. 

Arnhem 

Arnhem is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als het om de leukste winkelsteden gaat. Maar niets is minder waar. Het is een echte modestad, de bekendste modeacademie van Nederland is hier gevestigd. Naast de grote Ketelstraat en de Vijzelstraat zijn er ook de 7 straatjes. In de 7 straatjes vind je de boetiekjes, maar ook woonwinkels en boekhandels. Je kan heerlijk struinen door de straten van Arnhem. 

Als je binnenkort een dagje gaat shoppen heb je de keuze uit vijf verschillende maar mooie steden. Ga naar de stad toe waar je nog nooit bent geweest, misschien wordt je wel positief verrast. Alle steden hebben een aantal dingen met elkaar gemeen: je kan er goed shoppen, of je nu van boetiekjes houdt of van grote winkels houdt. Daarnaast kun je in elke stad ook gezellig op een terrasje zitten. Er is geen reden om je te vervelen in de leukste winkelsteden van Nederland.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens