Herkenbare situaties als winkelpersoneel

Het werken in een winkel zorgt ervoor dat anderen de mogelijkheid hebben om producten te kopen. Met name op het gebied van kleding en schoenen zijn er veel winkels. 

Het werken in een winkel is natuurlijk ontzettend leuk en je maakt veel dingen mee en daar gaat dit artikel ook over. Welke van de volgende punten zijn herkenbaar voor jou en heb je wel eens meegemaakt of gedaan?

Herkenbare situaties als winkelpersoneel

Typische gevallen van een winkel 

Sluitingstijd

Het moment dat je nog een kleine 10 minuten open moet blijven en het laatste uur is er geen klant meer binnen geweest. Dan ben je al begonnen met het voorbereiden om snel af te sluiten als de klok … uur slaat. Dan net 5 minuten voor tijd komt er een klant binnen. Dit is zo een geval van bloed onder je nagels halen, maar dan moet je al je irritaties even opzij zetten en alsnog even je lach toveren en behulpzaam zijn. Je zult ook merken dat alles goed is en dat je de klant zo snel mogelijk wilt afhandelen. 

Dan komt het ook net voor dat de klant even de hele winkel wilt passen met alle maten die mogelijk zijn. Oftewel de hele winkel passen in 5 minuten is NIET mogelijk mensen. Denk ook eens aan het personeel die naar huis wilt. Je wilt niet weten hoe irritant het is om een paar minuten voor tijd een klant te hebben die ook nog eens zeer traag en langdurig is. 

Rommel 

Je winkel is net als je kindje en je wilt dat het zeer netjes oogt. Dan komt het probleem kleren opvouwen op een nette manier. De meeste klanten kunnen dat niet, maar proberen het toch. Wanneer je die klant helpt en de klant het opvouwt, kun je het toch niet laten om het kledingstuk te pakken en goed op te vouwen. Het leuke is dat je dit op een manier doet zodat het niet een sneer is naar de klant, maar toch van binnen voel je de irritatie van “laat mij het maar doen kneus”. 

Het is soms ook een wonder hoe kledingstukken kunnen verplaatsen door de hele winkel door. Waar een kledingstuk neer wordt gelegd, aan de andere kant van de winkel. Soms is het een heel gedoe om kleding bij elkaar te leggen. En maar raar vinden dat sommige kledingstukken zoek raken. 

Met name na een drukke dag vind je wel eens rommel dat niet van jou is. Zoals etensresten en het is een keer voorgekomen dat we een gebruikte tampon vonden in het pashokje. Daarnaast denken sommige mensen dat een pashokje hetzelfde is als een washok. Hoeveel kleding kun je achterlaten in een pashokje? Veel...

Mocht je dan in een andere winkel komen, dan zul je merken dat je hier ook zeer netjes bent. Je weet de struggle van het opruimen en probeert het zo netjes mogelijk te doen voor je mede verkopers. 

Even rustig zitten

Wanneer je klanten aan het helpen bent met bijvoorbeeld schoenen, dan moet je vaak even naar het magazijn lopen om de schoenendozen te pakken. Er zijn vaak gevallen waarbij je van te voren weet dat je de maat niet hebt, maar toch even achter gaat kijken. Dan ga je even een minuut zitten, loop je terug en zeg je dat maat momenteel niet aanwezig is. 

Soms heb je het zo druk dat even zitten ook goed is en het voordeel is dat de klant er nooit achterkomt wat jij doet in het magazijn. Zo heb ik wel eens een broodje gesmeerd, gegeten en daarna teruggelopen en toen gezegd, sorry maar die maat hebben we niet. Wil je een andere maat proberen of een andere schoen? Altijd de standaard zin.

De winkelsfeer 

Toch is het werken zeer leuk als je leuke collega’s hebt. Je zorgt voor een gezellige sfeer in de winkel, maakt grapjes over typische klanten en helpt elkaar waar mogelijk is. Uiteindelijk is iedereen pas klaar als de winkel wordt afgesloten en je naar huis gaat. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens