Het inrichten van de perfecte mancave 

Ben je bezig met het vernieuwen van een huis en wil je je eigen lifestyle toepassen als man? Een mancave kan helpen om deze behoeftes toe te passen in het huis. Een plek waar je als man ongestoord jouw ding kan doen, van het kijken tot sport tot online gamen tot andere geweldige spellen. Het is de plek voor ontspanning zonder dat andere daar last van hebben.

Om een mancave tot stand te laten komen, helpen wij met het geven van een aantal handige tips. 

Het inrichten van de perfecte mancave

Mancave volgens jouw eigen passie

Wanneer je een ruimte gaat samenstellen, bekijk van te voren welke stijlen jij terug wilt laten komen. Voor het ontwerpen van een mancave is het handig om deze passies terug te laten komen. Bij het ontwerpen dien je ook rekening te hebben met de ruimte. Je kunt van alles willen neerzetten, maar bedenk welke functie de mancave voornamelijk nodig heeft en probeer hier de ruimte op te bouwen. Je wilt immers persoonlijkheid geven aan de ruimte.

Ben je een online gamer, dan kun je je mancave inrichten op basis van gaming. Denk eens aan een tafel met meerdere plekken waar je vrienden ook kunnen zitten. Hierdoor kan je met meerdere mensen tegelijkertijd in een ruimte samen online gamen. Je kunt ook een poker tafel installeren als je van games houdt. 

Ben je meer een sportfanaat, dan kun je je voornamelijk focussen op een tv, met een goede bankstel. Beleef de sportwedstrijden met vrienden in jouw mancave, het is doorgaans een zeer leuke ervaring. Wil je de wedstrijd nog spannender maken? Dan kun je eens een sportweddenschap proberen (tip: onlinewedden.info over online sportweddenschappen). Zet daarnaast ook diverse spellen als darts of een pool tafel om extra sportspellen te spelen. 

De bar

Een van de belangrijkste punten voor een mancave is de bar, wat overigens ook gebleken is uit een onderzoek.  Een mancave zonder bar is geen mancave. Een bar kan zeer praktisch worden toegevoegd met diverse materialen. Hier kun je diverse dranken koud houden en het zorgt voor extra sfeer onder mannen. Voor het kiezen van een geschikte koelkast is het wel belangrijk om duurzaam te kijken, naar een zuinige koelkast. 

Gadgets 

“The difference between men and boys is the price of their toys.” Met deze uitdrukking wordt doorgaans bedoeld dat de waarde van de mancave mannen onderscheid van jongeren. Het is toch een kwestie van waarde en dat kun je verhogen door gadgets. Denk aan een grote plasma televisie, luxe stoelen of bankstel,  een geniale gamecorner, een authentieke poker tafel, een fatsoenlijke koelkast en ga zo maar door. 

Er zijn ook een aantal gevallen die extreem uit de slof gaan, door een hele klimmuur te bouwen, een bowlingbaan te plaatsen of zelfs een hele maze ontwerpen voor te lasergamen of zelfs om te  paintballen. Gadgets hangt natuurlijk een prijs aan en zorg dat je het allemaal binnen een budget houdt. Het is leuk om uit te pakken, maar doe het alleen als het ook financieel mogelijk is. 

Probeer groot te denken met het budget wat je hebt en doe onderzoek in diverse mogelijkheden. Hierdoor is het eenvoudiger om diverse elementen te vergelijken en alsnog een mancave te bouwen volgens wens. 

Comfortabel inrichten

Je moet wel goed onthouden dat je de ruimte bouwt voor ontspanning. Zorg dus dat je de nodige ruimte hebt om in te bewegen, te veel is namelijk ook niet goed. Bedenk ook materialen die comfortabel zitten. Je moet ervan uitgaan dat de bank of stoelen in veelvoud worden gebruikt. Daarom is de kwaliteit zeer belangrijk om bank voor lange tijd mee te laten gaan. 

Mannelijke stijl

Doorgaans houden mannen van een donkere stijl. Zo is een industriële look ook vaak van toepassing of een moderne stijl. Donker hout is een mooie toevoeging voor meubels of vloer, zorg ook voor wat grijs accenten om toch licht te creëren in de ruimte. Uiteindelijk zul ze zelf moeten kijken welke stijl je wilt toepassen. Je kunt het heel eenvoudig houden door simpel na te denken. Uiteindelijk draait het voornamelijk om de functionaliteiten, maar de uitstraling blijft immers belangrijk. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens