Is rode wijn gezond?

Het drinken van een wijntje is natuurlijk ontzettend lekker, met name met de juiste omstandigheden. Wist je dan ook dat het drinken van een glas rode wijn gezond is? Dit heeft dan wel betrekking tot minimale inname van één glas rode wijn. 

In dit artikel zullen we uitleggen waarom rode wijn gezond is voor het lichaam en op welke lichaamselementen beïnvloed kunnen worden. 

Is rode wijn gezond?

De weerstand

Als eerst is rode wijn goed voor de weerstand en dit komt door het stofje Tannine. Het is een stof dat bekend staat bescherming te leveren tegen verkoudheid en de griep. Mocht je dus last hebben van een lage weerstand, dan kan rode wijn jou wellicht helpen met het verhogen van de weerstand. 

Hart en bloedvaten

Een andere stof die rode wijn bevat is antioxidanten en dit zijn weer stoffen die schade aan de cellen voorkomen door ontstekingen en stress. Specialisten geven aan dat rode druiven helpen met het verhogen van antioxidanten in het bloed. Dit zorgt ervoor dat rode wijn kan helpen met het verlagen van elementen als hoge bloeddruk, hoge cholesterol of stofwisselingsstoornissen. 

Betere doorbloeding

Zoals meeste mensen wel weten heeft alcohol een bloedverdunnende functie. Door een glas rode wijn te drinken, zorg je voor een betere doorbloeding van alle organen. Met name de hersenen, nieren en longen hebben baat bij het drinken van een glas rode wijn. Dit komt ook doordat de stofjes bloedvaten verwijderen die je krijgt door het nuttigen van een glas wijn. 

Alzheimer

Zoals hierboven al werd aangegeven, werkt rode wijn goed voor de hersenen. De stofjes verminderen de weefselafbraak en ook de risico’s op dementie. De stof die hiervoor zorgt is wederom door de antioxidanten. Het zorgt er eigenlijk voor dat eiwitten zich niet kunnen ophopen in de hersenen. 

Wees verstandig 

Het drinken van een glas rode wijn per dag neemt risico’s met zich mee. Het is mogelijk om dit toe te passen in jouw levensstijl, maar blijf voldoende bewegen. Drink voldoende water  voor spoeling van het lichaam, eet daarbij gevarieerd met voldoende groente en fruit. Wanneer je dit niet doet, dan kan de werking van een glas rode wijn per dag een negatieve wending krijgen. Zorg voor de juiste voeding voor een gezonde levensstijl en dan kan een glas rode wijn zeker geen kwaad.

Drink dus vooral met maten en uiteraard met mate ;) 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens