Verantwoord eten 

Mocht je ervoor kiezen om verantwoord om te gaan met eten, dan geven hieronder een aantal tips om dit tot een succes te brengen. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet alles hoeft weg te doen, wat je lekker vind. Het is namelijk belangrijk om afwisseling te hebben in wat je eet. 

Hieronder hebben we een aantal tips voor je opgesteld die helpen met het behouden van verantwoord omgaan met eten en koken. De tips zijn verdeeld over drie tijdstippen; Ontbijt, lunch en avondeten. 

Verantwoord eten

Ontbijt 

De dag begint met het ontbijt en volgens onderzoekers is het belangrijk om in de ochtend te ontbijten. Veel mensen ontbijten met yoghurt of dergelijke, maar het is mogelijk om eenvoudig te beginnen met brood. Zorg dan wel dat je verantwoord brood selecteert die boordevol met vezels zitten, zoals volkoren, lijnzaad, zuurdesem of roggebrood. Deze zorgen ook direct dat je sneller verzadigd bent en hierdoor hoef je er minder van te eten. Wat ook een aanrader is, is zelf brood bakken. Het kost wat meer tijd, maar de plezier en kostenbesparing maakt dit doorgaans helemaal goed. 

Er zijn diverse keuzes voor beleg op brood. Je kunt doorgaans veel experimenteren met diverse soorten smaken. Onze tip is om te kiezen voor kip, kalkoen of gekookte ham. Je kunt ook kiezen voor fruit, humus of 30+ kaas. Onze voorkeur gaat overigens uit naar kip. 

Een veel voorkomende alternatief voor brood is het eten van noten, fruit en granen. Doorgaans wordt dit gecombineerd met yoghurt of magere kwark. 

Lunchen 

Veel mensen vinden lunch niet geheel belangrijk, maar dat is het wel. Door te lunchen ontvang je voldoende energie om de middag door te komen en hierdoor zul je minder gaan snacken. Het is ook beter voor de maag, omdat je niet uitgehongerd aan het avondeten verschijnt en dan de maag te veel kan overbelasten. 

Soep doet altijd goed, met name als er veel groente in zitten. Het is een zeer praktische manier om je voedingstoffen in de middag binnen te krijgen. Het is heerlijk en bovendien zeer gezond. Combineer dit met een boterham en je hebt een zeer geschikte lunch.

Het maken van een salade. Je kunt van de restjes van de dag er voor een salade maken. Neem gewoon de restjes van de avond en doe dit in een bakje. Je kunt kip bijvoorbeeld ook gewoon koud eten, indien het van te voren is gegaard. Je kunt het ook simpelweg opwarmen voor een heerlijke lunch. 

Avondeten

Regelmaat in eten is ook een belangrijke factor bij het gezond eten. Probeer avondeten op dezelfde tijdstippen in te voeren. Je lichaam zal dit hetzelfde oppakken als een natuurlijke wekker. Je lichaam weet dan na een tijdje wanneer het voedsel binnenkrijgt en hierdoor is de hongerlust doorgaans minder. 

Varieer in het avondeten. Overigens is rijst en pasta een zeer goede vorm van het krijgen van goede voedingsstoffen. Doorgaans dienen Nederlanders veel aardappelen, met groenten en vlees op. Dit is mogelijk om iedere dag te doen, maar variatie is de key om gezond eten interessant te houden. Daarnaast kun je ook een stuk vlees opeten met een heerlijke glas rode wijn

Er zijn ontzettend veel producten in de wereld en een groot deel heb je waarschijnlijk niet eens geproefd. Er zijn veel gerechten die de juiste voedingsstoffen aanbieden. Zorg in ieder geval dat je plezier beleeft in het maken en creëren van recepten. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens